Episode 14: Fashion Talks - Exploring Shapes

Aflevering 14: Fashion Talks - Vormen verkennen

Welkom bij een nieuwe aflevering van Fashion Talks! Vandaag duiken we in de fascinerende wereld van vormen in de mode. We concentreren ons op geometrie, proporties en de aantrekkingskracht van oversized ontwerpen, waarbij we vier trendstijlen benadrukken die je wintergarderobe opnieuw zullen definiëren.

1. Het balloneffect: mode naar een hoger niveau tillen

Stel jezelf voor in een grillige modewereld, waarbij je stijl wordt versterkt door het balloneffect. Deze trend, beïnvloed door ontwerpers als Marc Jacobs en Louis Vuitton, toont vloeiende silhouetten, pofmouwen en jurken die lijken te zweven. Louis Vuitton zet deze trend voort en zorgt voor een dromerige en volumineuze benadering van zowel zomer- als winterkleding. Het is een uitnodiging om je modehorizon te verbreden.

  1. Geometrische vormen: een masterclass van Prada en Louis Vuitton

Dit seizoen evolueert mode naar een abstract canvas met vloeiende lijnen, vermengde prints en levendige bloemmotieven. Geïnspireerd door de gedurfde esthetiek van Prada en Louis Vuitton, omarmt dit seizoen speelse jurken en opvallende prints. Accessoires vieren een prachtig chaotische mix, waardoor deze eclectische trend ontstaat waarin imperfectie de nieuwe perfectie is.

  1. Spelen met lengtes: kort versus lang

Laten we spelen met verhoudingen, lieverd! De Belgische ontwerpster Ann Demeulemeester loopt voorop in het mixen van korte en lange elementen – denk aan veren en rokken in onverwachte combinaties. Prada introduceert een verbluffende mix: lange rokken en extra korte bommenwerpers, een trend die deze winter steeds populairder wordt en naar verwachting ook de komende winter zal blijven bestaan. Deze speelse combinatie van lengtes brengt een fris perspectief op wintermode.

  1. Het statement in oversized jassen: Balenciaga, Miu Miu, Marc Jacobs

Als het om bovenkleding gaat dit seizoen: groter is beter, en Balenciaga, Miu Miu en de iconische Marc Jacobs weten het! Of je ze nu losjes of nauwsluitend draagt, deze oversized stukken maken een krachtig statement. Wikkel jezelf in de grandeur van Balenciaga, de chique charme van Miu Miu of de levensgrote jassen van Marc Jacobs voor een opvallende winterlook.

Hoe K&J het zou stylen

Onze herfst/wintercollectie 2023 is gebaseerd op de levendige kleuren en prachtige vormen van de natuur. De vorige aflevering hadden we het over vormen binnen het dierenrijk, maar deze keer kijken we naar meer abstracte vormen en vinden we de perfecte pasvorm. Als je met proporties wilt spelen, probeer dan een van onze nauwsluitende Olson- rokken in combinatie met het oversized Olive- vest en de bijpassende Ollie- sjaal.

Voor een meer zwierige look kun je onze korte of lange kimono's combineren met een all-time goodie basic Noor pull . Tijd voor een printje? Kies voor de met pauwenveren versierde Veronica- kimono voor een luchtige touch à la Ann Demeulemeester, of de grafische zijden Viveca- blouse voor een stoer statement

Omarm deze winter je zelfvertrouwen en stijl met een vleugje eigenzinnigheid. Duik in de wereld van vormen en onthoud: blijf altijd wild en fantastisch!

1 van 3