Story behind the new Summer '23 collection

Het verhaal achter de nieuwe lente/zomer '23 collectie

Begin van een nieuw hoofdstuk

Eindelijk, de zomer komt eraan! Genoeg met die dikke truien en zeg hallo tegen de zon! Met trots presenteren wij onze nieuwe zomercollectie: Endless Summer.

Deze collectie is voor iedereen die ooit heeft gehoopt dat de zomer nooit zou eindigen. Het is voor degenen die genieten van lange zomeravonden, luie zomerdagen en het gevoel van verantwoordelijkheid dat gewoon wegsmelt. We hopen dat deze stukken u aanspreken. We hopen dat de zijde zacht aanvoelt op je huid en dat de gebreide kleding de avondkou op afstand houdt. We hopen dat je je eindeloze zomer in de collectie kunt vinden en dat het je alles geeft wat je nodig hebt om je mooi te voelen en la dolce vita te beleven.

“When I created this collection, I felt like I was really in Italy, soaking up the sweet summer rays and feeling the warmth on my skin. I dreamed of the intoxicating fragrance of citrus fruits in the air and ribbons of fresh pasta drowned in sugo di pomodoro. I dove into books, hidden in the dappled shade of olive trees serenaded by crickets. I imagined myself living each day ‘la dolce vita’.”

  • Kate Standaert

Setting
Sinds een paar jaar gaat Kate met haar familie naar een vakantiehuis in Puglia, Italië. Deze kleine regio in de 'hak' van Italië, inspireert tot een rustig leven aan het water onder de olijfbomen. Het ademt rust, kalmte, genieten, lekker eten en plezier. En het licht is er schitterend! Het was al snel duidelijk dat dit het decor zou worden voor de opnames van de zomercampagne.

 

 

Ontmoet het team

Om deze campagne tot leven te brengen, hadden we een sterk team nodig. Een karaktervol team dat tegen een stootje kan, oplossingen zoekt voor problemen en één gemeenschappelijk doel heeft: de nieuwe zomercollectie er prachtig uit laten zien.

De keuze van onze modellen was niet zo eenvoudig. We waren op zoek naar 2 mooie modellen met een karaktervol gezicht, een mooie glimlach en een lieftallige persoonlijkheid. Ons eerste model heet Thalia, een Antwerpse beauty en creatieve duizendpoot. Ze vindt het heerlijk om af en toe model te staan ​​of als styliste te werken. Ze schildert graag alleen maar is ook een echt sociaal bijtje. De ideale match voor en model Kate&Jules.

Ons andere model Gemma is een echte local in Italië, ze woont zelf in Puglia. Gemma is een Italiaanse furie die online erg actief is. Ze is erg gepassioneerd door kleding en houdt van een goed bord pasta - wie zou dat niet doen als je in Italië woonde?

Leonie Gysels was onze visagiste en styliste, zij verzorgde de finishing touch en checks op imperfecties van de modellen. Leonie zorgde er de hele dag voor dat de modellen er goed uit bleven zien, hun haar mooi bleef zitten en hun outfits on point bleven. Bekijk onze nieuwste video om te zien hoe een styliste alles geeft tijdens een fotoshoot.

Een goede fotograaf tijdens een fotoshoot is essentieel. We hebben alle vertrouwen in Catherine Saegher, een getalenteerde vriendin die altijd aanwezig zal zijn bij een fotoshoot van Kate&Jules. Ze heeft artistieke en creatieve vaardigheden, zodat ze van een gewoon model een superster kan maken. Ze stelt haar modellen op hun gemak en maakt de mooiste foto's. Haar werk stopt ook niet direct na de fotoshoot, ze werkt ook daarna door om de campagnebeelden er perfect uit te laten zien met minimale retouches.

De powervrouwen brachten onze shoot tot een goed einde! Ze hebben elk hun vaardigheden en schoonheden die samen een team vormden. Natuurlijk mocht onze eigen ontwerpster en creative director Catherine niet ontbreken op de locatie. Ze zorgt voor alle logistiek en runt de hele fotoshoot. 

De collectie

Voordat we deze shooting konden organiseren, moest er een kledingcollectie klaar zijn - en wat een collectie! We zijn erg trots om deze collectie eindelijk aan u te kunnen presenteren. De collectie zit boordevol nieuwigheden. Zijdezachte kimono's met leuke prints en katoenen kaftans die ideaal zijn voor een zomerse dag.

Alle zijde wordt gemaakt bij onze familiale fabrikant in Italië, die kwaliteit boven alles stelt. Naast onze zijden kimono's en katoenen kaftans hebben we nieuwe kleuren toegevoegd aan onze favoriete katoenen truien aller tijden. Deze worden in België gemaakt van kwaliteitskatoen. De Maureen met lange mouwen en Monae met korte mouwen zijn zeker een basic item dat je niet mag missen in je kast.

Ook hebben we ons best gedaan om nieuwe, innovatieve banden te ontwerpen. We werken graag samen met onze vaste Italiaanse leverancier die elk jaar met een nieuwe kleur komt. Dit seizoen hebben we veel nieuwe ontwerpen! Riemen van verschillende materialen die in een broek passen en iets bredere riemen die je over een kaftan of kimono kunt dragen.

Laatste woorden

Tot slot willen we iedereen bedanken die heeft geholpen met onze actie. Deze zomer willen we nog één boodschap meegeven: leef voor het zoete, leef voor het trage en leef voor het geluid. Geniet van elk moment met je dierbaren en met jezelf. Geniet van elke hap die je neemt, geniet van elk nummer dat je hoort. Genieten is de boodschap, want dat doen we te weinig.1 van 3