Fashion talks- Eps. 4: Metallic colours

Fashion talks- Eps. 4: Metallic kleuren

Een paar jaar geleden was er veel hype rond metallic plooirokken en metallic handtassen met patronen. Deze trend ging hard, snel en was snel voorbij, maar deze winter zijn metallics terug en beter dan ooit!

"Go big or go home", moeten de grote merken gedacht hebben bij het samenstellen van hun huidige herfst/wintercollecties want dit seizoen is over de top. Denk aan futuristische looks met zilveren broeken en stoere tops. Denk aan opvallende glimmende, op wielrenners geïnspireerde brillen. Denk aan met metallic afgewerkt leer in allerlei stijlen.

Zelfs make-up merken springen op de trein met metallic oogschaduws die echt het licht vangen om je look af te maken.

Oogverblindende kleuren

Als je aan metallics denkt, denk je vaak alleen aan goud, zilver en brons - maar de metallic trend is zoveel meer!

Gekleurde metallics zijn recentelijk in verschillende high fashion collecties te zien geweest, van het metallic zuurgroen van de Bottega Veneta Jodie handtas (een van de 'must have'-items van vorig jaar) tot deze prachtige roze metallic mini van Versace.

Bij Kate & Jules willen we altijd onze eigen draai aan een trend geven, dus onze kijk op metallics is ontworpen om perfect te passen bij het mantra van onze herfst/wintercollectie: 'kleur buiten de lijntjes'.

We kozen ervoor om onze favoriete metallic kleuren te gebruiken; fuchsia, blauw, goud en groen, op kleine subtiele manieren om deze trend op een organische manier in onze collectie te brengen.


Gespot op de catwalk

Dit seizoen verbaasde de modewereld ons opnieuw met een aantal ongelooflijke vertoningen.

De nieuwe creative director van Bottega Veneta, de Belg Matthieu Blazy, heeft een vliegende start gemaakt met een aantal fantastische looks die goed gebruik hebben gemaakt van de metallic trend. Kniehoge metallic laarzen waren de glanzende ster van de show, om nog maar te zwijgen van de speelse metallic details die op deze show-stopping jas werden gebruikt.

Ook heel verrassend was de nieuwe collab op de catwalk, de waanzinnig innovatieve stukken van Gucci x Adidas. Met de chique silhouetten van Gucci en de speelse designs van Adidas hadden ze alle aandacht in de zaal. Maardeze metallic blauwe overall was het pièce de résistance. In combinatie met een hemdje, handschoenen en de iconische gazellen was dit een look om voor te sterven.

Over grote merken gesproken, we mogen Alexander Mcqueen niet vergeten! Op het thema aarde laat Sarah Burton zichzelf niet in de steek met verbluffende stukken geïnspireerd door aarde en paddenstoelen. Grappig genoeg vonden metallics nog steeds hun weg naar deze geaarde collectie met deze super creatieve zilveren metallic jurk.

Hoe zouden Kate & Jules het stylen?

Ik hoor je al denken: "full-on metallic is me wat veel".

Dat snappen we. Deze kleuren zijn erg aanwezig als je ze draagt! Daarom is onze kijk op metallics iets subtieler. Probeer dit seizoen een 'touch of metallic' bij je volgende look. Om dit te bereiken, kunt u een van onze drie metalen banden gebruiken; Sherry, Thalia en Samson.

Sherry is een metalen gebombardeerde leren riem met een rechthoekige gesp. Dit statement item, verkrijgbaar in goud, groen, blauw, lichtroze en fuchsia, voegt een beetje glitter en glamour toe aan elke look die je kiest, maar we HOUDEN ervan om het te combineren met een geweldige spijkerbroek (zoals die van onze vrienden bij DAWN denim ).


Thalia is een flexibele metallic leren riem met teruggewonnen gesp en all-over zilveren oogjes in blauw en fuchsia. Thalia staat geweldig over een jurk en een strakke zwarte panty of met onze Pringle en Prince kimono's!


Samson is een flexibele metalen leren strikceintuur voor iedereen die het leven van het feest wil zijn. Verkrijgbaar in lichtroze, goud en stoffig blauw, de Samson-riem past geweldig bij een eenvoudige jurk of een getailleerde broek met hoge taille.

Dus maak je keuze, straal helder en rock een metallic de volgende keer dat je buiten de lijntjes kleurt!



1 van 3