Fashion talks- Eps. 5: Let's talk BELT

Fashion talks - Eps. 5: Laat ons praten over riemen

Deze aflevering van fashion talks is iets anders dan de rest. Vandaag gaan we dieper in op een onderwerp dat ons hier bij Kate & Jules erg na aan het hart ligt: ​​riemen.

We zullen onderzoeken waarom we HOUDEN van riemen, hoe we samenwerken met onze riemenfabrikanten, en een sappig geheim onthullen. We hebben veel te zeggen over riemen en we beloven dat het een VEEL interessanter onderwerp is dan je op het eerste gezicht zou denken.

Tegenwoordig kun je niet om een ​​goede riem heen. Dit was niet altijd het geval en zelfs, enkele jaren geleden werd de bescheiden tailleband door de meesten gezien als een zeer functioneel item - gewoon een hulpmiddel om je broek op te houden!

Riemen zijn er tegenwoordig in een miljoen verschillende stijlen en worden voor van alles en nog wat gebruikt. Riemen zijn verwerkt in accessoires, kleding en schoenen. Riemen zijn gemaakt van alles, van leer tot plastic. Riemen zijn het enige accessoire geworden waar je niet zonder kunt en we geloven echt dat de juiste riem je outfit kan maken (of breken).

Riemen gezien op de catwalk

De meeste grote merken gebruiken riemen in hun modeshows. Diesel legt de lat hoog als het om riemen gaat. Hun Fall '22 ready-to-wear-collectie omvatte riemen als ingewikkelde onderdelen van kledingstukken , of zelfs als afzonderlijke kledingstukken .
Miu Miu is ook verliefd op riemen. Een tijdje geleden introduceerden ze de minirok met dubbele riem , gecombineerd met ballerina's en dikke sokken, waarmee ze een nieuwe trend ontketenden in de modegemeenschap.

Als je meer fan bent van brede riemen, kies dan voor Dior. Deze winter gaan ze erg breed. Het merk houdt het high-end en stijlvol met hun korset-look .

Ook het high-end modemerk Hermes is een early adopter van de riemtrend. Ze combineren riemen op een subtielere manier. Ze proberen de riemen in de outfit te laten verdwijnen , maar toch net dat beetje extra te geven door te spelen met materialen. En ze doen het ZO goed. Wie houdt er niet van een monochrome outfit?

Riemtrends komen en gaan

Zoals elke trend hebben riemen een behoorlijk deel van de 'flash in the pan'-trends gehad. Denk aan de knalgele riem met trekkoord die Off White een paar jaar geleden debuteerde. Dat was een complete hype, die inmiddels is weggeëbd. Als je een riem wilt die je jarenlang bij alles kunt dragen, raden we je aan om te investeren in een meer tijdloze kwaliteitsriem.

Riemen van Kate & Jules: de enige echte

Kate wilde kwaliteitsriemen die lang meegaan. Dus wendde ze zich tot Italië, misschien wel de bakermat van hoogwaardige lederwaren. Kate zocht Aspell op, een familiebedrijf dat al tientallen jaren actief was in de riemenhandel. Nadat ze een afspraak had gemaakt en haar plannen had besproken met Veronica, de dochter van het bedrijf, was haar vertrouwen in Aspell gesterkt. Het Aspell-team deelde haar waarden en het was duidelijk dat familie en vertrouwen voor hen net zo belangrijk waren als voor haar.

Teamwerk met Aspell

De samenwerking tussen Aspell en Kate & Jules is iets moois, niet alleen omdat ze al meer dan 15 jaar samenwerken, maar ook door de manier waarop ze samenwerken aan een nieuwe collectie. Er komt meer bij kijken als het gaat om het maken van een riem. Elk seizoen begint Kate het creatieve proces met een brainstorm over nieuwe kleuren, stijlen, prints en materialen. Maar het maken van de riemen doet ze liever helemaal aan het eind. Zo past het laatste puzzelstukje mooi in elkaar en ontstaat er een mooi geheel.

Welke riem zouden Kate & Jules aanraden?

De meeste van onze riemen zijn gemaakt van 100% leer en worden uiteraard gemaakt in Italië. Elke riem wordt met de hand gemaakt en het assortiment wisselt elk jaar. Voor elke nieuwe collectie bedenken we altijd manieren om te innoveren om elke riem speciaal te maken. We experimenteren met nieuwe leersoorten, verschillende soorten gespen, spannende kleuren en zelfs texturen. De eerste stap in het maken van de riem is het kiezen van de kleuren en leersoorten die passen bij de rest van de collectie. Het is ook een goede manier om te beginnen als je zelf in een riem investeert!

Als je een fan bent van kleur, zouden we kiezen uit de onderstaande modellen:

 

Als u op zoek bent naar een speciale vorm, materiaal of gesp:

  

Als je meer geïnteresseerd bent in een hardere, scherpere riem, kijk dan hier:

  

 1 van 3