Fashion talks - Eps. 1: Kimonos

Fashion talks - Eps. 1: Kimono's

Mode is een heel brede term die snel verandert. Iedereen, bewust of onbewust, heeft er zin in. Er zijn allerlei trends waar je aan mee wilt doen, nieuwe kleuren die populair zijn en verrassende stijlen die nog niet eerder zijn gezien.

Met dit doel kwamen we op een idee. Vanaf deze maand draaien we een serie genaamd: 'Fashion Talks'. Een keer per maand delen we enkele geheimen over opkomende trends, de populaire kleuren, unieke stukken en nog veel meer!!

Aan het einde van elke blogpost laten we je zien hoe je trendy kunt blijven in 'Made to be live in' items van Kate & Jules.

Laten we het hebben over kimono's

Deze winter willen we niet alleen grove truien en jacks combineren met basic jeans. We willen er modieus en onberispelijk uitzien! Daarom zijn kimono's het thema deze winter.

Laat me je eerst wat interessante geschiedenis over de kimono geven. Het is niet zomaar een kledingstuk. De kimono is een traditioneel Japans kledingstuk. In Japan wordt de kimono door zowel mannen als vrouwen gedragen en gaat meestal gepaard met een speciale riem, een Obi genaamd.

Van Japan tot de wereld

De traditionele kimono heeft ontwerpers over de hele wereld geïnspireerd met zijn gemakkelijke, zorgeloze stijl. Dit is het mooie van mode. Met de juiste waardering en respect van de ontwerper kunnen traditionele kledingstukken hun weg vinden naar streetstyle.

De kimono is nu in vele vormen te zien, en zoals bij elk groot modemoment beginnen we microtrends te zien verschijnen. Kimono's worden nu niet alleen in de zomer gedragen, maar dit jaar ook in de winter.

Als je dit hoort, heb je waarschijnlijk je twijfels, maar Japanse vrouwen doen het al eeuwen!

Gespot op de catwalk

Een paar jaar geleden waren kimono's overal, mogelijk beïnvloed door Beyonce die naar buiten stapte in een extravagante Gucci-kimono die iedereen naar de dichtstbijzijnde boetiek deed rennen om 'de look te krijgen'.

Nu zijn ze klaar voor een grote comeback, met luxe modehuizen die kimono's en kimono-geïnspireerde ontwerpen in hun confectiecollecties beginnen op te nemen.

Louis Vuitton heeft verschillende op kimono's geïnspireerde jassen uitgebracht, waaronder een kimono-jas van schapenvacht met monogram . Dolce & Gabanna imponeert met een zijden kimono in een 'love-it-or-hate-it' all-over groenteprint. En Etro gaat voor strakke eenvoud met kimono-shirts met lange mouwen in zwart en wit.

Wat deze merken aan de wereld presenteren, hangt een paar maanden later overal in de winkels. Dat is mode. Gelukkig zijn Kate & Jules helemaal mee met deze trend - we zagen het aankomen. Dus kimono's zijn terug!

Wat is er nieuw?

Innovatief en gedurfd: kimono's over of onder blazers/jassen. Dit is zo mooi en gemakkelijk te stylen. Door een kimono over een lange (geklede) broek te dragen creëer je saamhorigheid. De kimono wordt dan één met je broek en valt zo mooi in elkaar.

Wil je een meer sexy outfit creëren, gooi je kimono dan over een schattig rokje en maak de look af met leuke accessoires, zoals een hangende halsketting of een leren handtas .

Hoe Kate & Jules het zouden stylen

Niet alles wat je op de catwalk ziet ziet er comfortabel uit. Met alle respect voor de modellen die de Haute-couture modeshows moeten lopen, het ziet er niet altijd gemakkelijk uit. Daarom geven we je ook enkele opties over hoe het kan en hoe je deze trend in je dagelijkse leven zou kunnen dragen.

Na de grote opkomst van de blazer heeft iedereen er wel een in de kast hangen. Style een basic blazer dan met onze GIULIETTA riem en PRESCOTT kimono. Neem vervolgens een geklede broek die een kleur gemeen heeft met een van deze kimono's. Zo wordt de kimono het middelpunt van de outfit, het kroonjuweel!

Als je wat kleur in de winter wilt brengen, overweeg dan de PRINCE met zijn meerkleurige optische print in warme kleuren . Combineer de kimono met een subtiele panty en bind het geheel samen met een TABITHA riem.

Deze kimono's kun je het hele jaar door dragen. Dit zijn kwaliteitsartikelen en zijn gemaakt van 100% zijde. Wij zijn al verliefd op kimono's, nu is het jouw beurt!

1 van 3