Fashion talks- Eps. 6: The power of color

Fashion Talks - Eps. 6: De kracht van kleur

Hold your breath! Nog even geduld voordat de zomer begint en jij kunt stralen in je nieuwe zomerse pasvormen. Deze zomer zien we de terugkeer van enkele trends waar we gewoon dol op zijn!

Afgelopen zomer stond in het teken van rustige kleuren. Zacht geel, rustiek roze en gedempt paars. De enige echt heldere tint was groen, een echt helder groen dat een vaste kleur was in de collecties van veel ontwerpers. Dit seizoen staat kleur centraal, helder, gedurfd en 'in your face', precies zoals we het willen. Abricooskleuren, felle groenen, turquoise kleuren en veel meer.

Natuurlijk kunnen we niet om de demin-trend heen, waarbij denim-on-demin een heel spectrum aan verschillende blues op tafel brengt. Voeg daar de terugkerende 'lady in red'-trend aan toe die de meest gepassioneerde kleur centraal stelt en je hebt een smorgasbord van kleuren die erop wachten om ontdekt te worden!

Onze Lente/Zomer 2023-collectie heeft VEEL kleuren om uit te kiezen in verschillende vormen, stoffen en smaken, dus lees verder om meer te weten te komen over de kleurenbonanza van dit jaar en hoe je 'de look kunt krijgen' met Kate & Jules.

Gespot op de catwalk

In september kwamen alle grote merken op de catwalk om hun visie voor het volgende seizoen te tonen. Dit is het moment waarop ontwerpers ons van hun beste kant kunnen laten zien en dit najaar was geen uitzondering - wat een verbluffende show!

Natuurlijk wil elk high-fashion merk degene zijn waar iedereen het over heeft - dus laten we het opsplitsen.
Als eerste op het programma: Balenciaga. Altijd erop uit om te verrassen, werd de catwalk van Balenciaga dit jaar omgetoverd tot een modderbad. De hele show kwam in opstand tegen de traditionele noties van goed en slecht.

Ze dachten volledig out of the box, gebruikten nepbaby's en vele andere bizarre dingen om hun visie over te brengen. Zoals we weten houdt Balenciaga niet van veel kleur, maar één outfit sprong eruit, een hele outfit in levendig roze.

Balenciaga was niet de enige die een daverende show gaf!
De Gucci 'Twinsburg'-show, met broers en zussen die in identieke outfits over de catwalk lopen, werd geïnspireerd door asymmetrische dualiteit - een knipoog naar de moeder en zus van ontwerper Alessandro Michele, die beiden een tweeling zijn.

Ook gaf de ontwerper een twist aan het sieraad; zwaar gaan op de gezichtsjuwelen, die vaak uit oversized zonnebrillen naar beneden vielen. In-your-face kleuren waren te zien, waarbij het modehuis verdubbelde en gedurfde tinten mengde met verrassend drukke prints.

Speciale vermelding gaat uit naar de ongelooflijk innovatieve show van Coperni, die het publiek verblufte met een jurk die live op de huid van supermodel Bella Hadid werd gespoten.

De jurk, geïnspireerd op scènes uit de Matrix-films, begint als een vloeistof en wordt recht voor je ogen getransformeerd tot een prachtig kledingstuk dat het hedendaagse met het futuristische vermengt.

Hoe K&J het stylet

Hier bij K&J kunnen nooit nee zeggen tegen kleur. Monochromatische stukken in verschillende tinten van een enkele kleur (bijvoorbeeld 3 verschillende soorten paars samen) zijn momenteel in de trend en we kunnen niet gelukkiger zijn.

Dit zie je terug in twee van onze kaftans: Palmira in groen en Randall in donkerblauw .

Ook dit seizoen hebben we gewerkt met analoge kleuren (drie kleuren die naast elkaar in de kleurencirkel staan). Onze zijden Roberto-broek illustreert dit goed, een mix van oranje, roze en fuchsia in een Vietnamees geïnspireerde stijl die centraal staat in onze collectie.

Deze prachtige broek vind je ook in de Rosario print , die prachtig combineert met de bijpassende Rosa kimono .

Van analoog gaan we naar complementaire kleuren, zo ver mogelijk uit elkaar op het kleurenwiel. De donkerblauwe kaftan Ramsey is daar een goed voorbeeld van. De krachtige aanwezigheid van de dominante diepblauwe kleur in contrast met het verbrande oranje maakt dit het perfecte stuk om de hele zomer te dragen.

Als laatste heb je driekleuren. Deze kleuren vormen samen een driehoek in de kleurencirkel. Denk even na over de kleuren groen, blauw en rood. Als eerste indruk lijkt dit geen goede match; totdat je de Raleigh groene kaftan ziet . Deze parel is een van onze favorieten in de collectie.

Maar vergeet accessoires niet...! Combineer een leuk item met een van onze knallende riemen voor casual zomerse elegantie. We hebben allerlei opvallende riemen in alle (on-trend) kleuren van de regenboog - dus kies maar!

Laat de Eindeloze zomer maar komen

Onze zomercollectie 2023 heeft een kleur voor iedereen. Het is een levendige, vrolijke uitdrukking vol leuke combinaties en innovatieve ontwerpen die we zo trots zijn om te delen. Loop vandaag nog rond in onze webshop, ervaar een collectie die de Italiaanse furie tot diep in je ziel zal aanwakkeren, en snij jezelf een stukje Endless Summer.

1 van 3