Fashion talks - Eps. 3: Gender neutral clothes

Fashion talks - Eps. 3: Genderneutrale kleding

Een veranderende samenleving

Als we het hebben over genderneutrale kleding, is het belangrijk om het concept gender zelf te bespreken. De meeste experts definiëren gender als een sociale constructie die verband houdt met gedrag dat is gebaseerd op labels van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Omdat geslacht een persoonlijke perceptie van jezelf is, komt je geslacht mogelijk niet overeen met het biologische geslacht dat je bij de geboorte werd toegewezen.


Tegenwoordig is het gesprek over gender en de grenzen van het algemeen aanvaarde 2 gender-binaire getal luider dan ooit. Over de hele wereld omarmen mensen een bredere definitie van gender en komen ze op voor degenen die de moed hebben om gevestigde gendernormen uit te dagen. Niet-binair en genderfluïditeit worden steeds meer algemeen aanvaarde termen nu mensen hun claim buiten het traditionele binaire getal plaatsen, en de opkomst van zij/zij-voornaamwoorden heeft een generatie mensen de woorden gegeven om zichzelf te beschrijven in een door labels geobsedeerde samenleving .

Zelfs de Dikke van Dale wordt opnieuw uitgebracht om de veranderende aard van gender te weerspiegelen, waarbij meer dan 15.000 woorden die een persoon aanduiden, maar niet noodzakelijkerwijs verwijzen naar een biologisch geslacht, als genderneutraal worden aangemerkt. Mode speelt natuurlijk een belangrijke rol in de genderdiscussie. De kleding die we dragen heeft de kracht om ons geslacht te definiëren of te verdoezelen. Ze kunnen anderen helpen overtuigen van het geslacht waarmee we ons identificeren, of ze kunnen aangeven dat we er simpelweg voor kiezen om ons NIET te identificeren.
Dit brengt ons terug bij genderneutrale kleding!

Genderneutrale kleding gedefinieerd

Genderneutrale kleding is kleding die niet meedoet aan de genderbinaire. Het is kleding die de grens tussen vrouwelijk en mannelijk vervaagt en iets nieuws creëert dat toegankelijk is voor alle mensen, van alle geslachten.

Wanneer je geslacht uit de vergelijking haalt, kunnen ontwerpers de grenzen van hun ontwerpen verleggen. Ze kunnen voor iedereen creëren, in plaats van slechts voor één groep mensen.
Bij Kate & Jules houden we van het idee dat kleding voor iedereen kan zijn. Die mode kan worden gedeeld tussen verschillende geslachten, waarbij elke drager zijn eigen unieke kijk op geslacht in een stuk brengt.

Op de catwalk

Dit fenomeen leidt tot meer zelfexpressie en authenticiteit. Dat is het mooie van genderneutraliteit. Naarmate mensen hun vroegere perceptie van geslacht van zich afschudden, zien we meer durf. We zien meer creativiteit. En we zien steeds meer genderneutraliteit op de catwalk.

Kijk maar eens naar Gucci die het publiek omver blies met een look-na-look van genderneutrale androgynie voor zijn herfst '22 ready-to-wear collectie. Evenzo gooide het altijd ballistische merk Off-White bij de meest recente lancering het genderregelboek weg en verweefde hypervrouwelijkheid met traditioneel mannelijke silhouetten.

Zelfs de Franse ontwerper Simon Porte Jacquemus is op de trein gesprongen en heeft een subtiele draai gegeven aan genderneutraliteit met ongecompliceerde stukken in verrassende stofkeuzes - transparant kant voor hem, natuurlijke mousseline voor haar.

Rocksterren en iconen

Muzikanten zijn al langer gender-buigende persoonlijke expressie dan je zou denken. Van Liberace tot David Bowie, Mick Jagger, Joan Jett en meer, rocksterren hebben altijd geweten hoe ze het genderbinaire getal op zijn kop moesten zetten.

Harry Styles leidt de genderloze moderevolutie in de muziek sinds zijn Met Gala- splash in 2019. Samen met zijn stylist Harry Lambert is Styles een mode-icoon geworden met zijn gedurfde keuzes die conventionele genderexpressie tarten. Van rokken tot open zijden blouses en broeken met wijde pijpen, niets is van tafel voor de hartenbreker van de superster.

Om niet te worden overtroffen, zijn zware hitters van het witte doek, zoals Zendaya en Brad Pitt , op pad geweest in respectievelijk maatpakken en jurken, wat aantoont dat genderneutrale mode voor iedereen is.

Hoe zouden Kate & Jules het stylen?

Wij vinden dat iedereen zich goed moet voelen in zijn lichaam en kleding is een geweldige manier om dit uit te drukken. We vinden het geweldig als Harry Styles een kanten blouse draagt ​​en we denken dat hij er geweldig uit zal zien in een van onze kimono's. Als dit nog steeds een beetje te gewaagd voor je is, geloven we zeker dat sommige stukken geen geslacht hebben, en het is zo leuk om ze te delen met je geliefde. Dat is precies waarom we onze 'For Everyone'-collectie hebben ontwikkeld en waarom we hebben besloten om in 2022 in deze richting door te gaan.

Onze For Everyone-lijn is een capsulecollectie van genderneutrale stukken, perfect voor mensen die zich identificeren als mannelijk, vrouwelijk, non-binair en alles daartussenin. De stukken hebben geen eigen geslacht, het is aan jou om je eigen uitdrukking aan de kledingstukken te geven. In een kleurenpalet van warme, knusse neutrale kleuren heeft de For Everyone-collectie truien, riemen en sjaals die zijn ontworpen om te delen.

Op zoek naar een leuk kerstcadeau? De stukken in onze For Everyone-collectie zijn een ideaal cadeau voor de vriend, vriendin, moeder, broer, man, vrouw, vriend of speciale persoon in je leven. Verkrijgbaar in allerlei maten en kleuren, de Collectie voor Iedereen is precies dat - voor IEDEREEN!
_

1 van 3