Fashion talks - Eps. 11: Divide et impera

Fashion Talks - Eps. 11: Verdeel en heers

Welkom bij een nieuwe aflevering van Fashion Talks! Onze maandelijkse blogserie waarin we ons verdiepen in de nieuwste modetrends. Hoewel we er trots op zijn een slow fashion label te zijn, hebben we altijd de catwalk in de gaten gehouden voor inspiratie. In deze editie verkennen we de nieuwste catwalklooks en hoe je je Kate&Jules-kleding dienovereenkomstig kunt stylen.

Elke keer dat je stylisten of influencers tegenkomt in een tijdschrift of op een foto, stralen ze stijl uit en trekken ze bij elke verschijning een nieuw ensemble aan. Hoewel het waar is dat veel van deze outfits worden gesponsord, roept het de vraag op: hoe behouden ze hun onberispelijke gevoel voor mode in hun dagelijkse leven? Benieuwd hoe zij van iedere outfit een compleet andere stijl of look maken? Dat zoeken we uit!

Wat is het volgende?

Kijk eens door de archieven van grote modehuizen en je zult terugkerende trends opmerken. Rokken in ballerinastijl, grijstinten, parachutebroeken, de kleur rood, om er maar een paar te noemen. Het kan verleidelijk zijn om ze allemaal bij te houden, zelfs als ze niet perfect aansluiten bij uw persoonlijke smaak!

Een moderne garderobe samenstellen is tenslotte niet eenvoudig. Kies jij voor fast fashion of ga je voor de slow fashion beweging? Moet je neigen naar trendgerichtheid of vasthouden aan tijdloze basics? Te midden van deze keuzes merken we vaak dat we onze stijlidentiteit in twijfel trekken.

Verdeel en impera

‘Verdeel en heers’ – een eeuwenoude wijsheid die vandaag de dag nog steeds geldt, net als in de tijd van Julius Caesar. En hier is een vriendelijk advies: wees kieskeurig bij het kiezen van je kleding en werk met wat je hebt. Investeer in een paar eersteklas basics en laat je garderobe van daaruit op natuurlijke wijze groeien!

Gezien op de catwalk

Soms is het niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Blijf in plaats daarvan bij de basis en strooi er iets extra's in. Ze doen het op de catwalk, dus jij kunt het ook. Neem bijvoorbeeld een klassieke blauwe spijkerbroek gecombineerd met een zwarte top, met die kenmerkende Versace-twist met een vleugje scherpte. Kwaliteitsbroeken als deze kunnen op zoveel verschillende manieren worden gemixt en gematcht, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor verschillende stijlen en outfits.

Zelf ben ik groot fan van die gepolijste Alexander McQueen-sfeer. En weet je wat? De goede oude regenjas is nog steeds een winnaar in mijn boek. Combineer hem met een chique rode handtas of clutch, en bam! Je hebt een serieus krachtige uitstraling!


Stella McCartney is ook een winnaar als het gaat om basics, en voegt daar een eigentijds, uniek tintje aan toe. Hier zien we een halve poncho gemaakt van een bont breisel met een dierenprint. Mocht je het nog niet weten, dit is ook een trend voor deze winter - Let's ROAR!


Hoe K&J het zou stylen?

Nou, hier is de primeur: bij K&J draait het allemaal om het naar een hoger niveau tillen van de basis met een beetje 'WOW'! Je kent ons misschien het beste vanwege onze levendige zijden kimono's met kleurrijke prints en onze luchtige kaftans die zomerse sferen uitstralen. Maar in de winter combineren wij onze zijden kimono’s graag met een wollen trui en een simpele jeans, een gebreide rok of een klassieke pantalon. We doen er een mooie riem bij, en BAM je outfit is gepimpt!

Duik je kast in, koester je basics en combineer ze met een felgekleurde zijden blouse, een one-of-a-kind vest en bijpassende gebreide sjaals en tanktops. Het is een winterwonderland van stijl, en je kunt alles te weten komen door onze gloednieuwe wintercollectie online te bekijken.

Nieuwsgierig? Ga je gang, neem een ​​kijkje! https://kateandjules.be/collections/aw231 van 3