Fashion talks 10: Fabric Combinations

Fashion talks 10: Stofcombinaties

Na een gloednieuwe collectielancering, ‘Shapes of Nature’, waarin we iedereen willen laten stralen, pakken we de draad weer op en beginnen we aan aflevering 10 van onze Fashion Talks-serie. Maar voordat we aan de slag gaan, neem zeker even de tijd om de prints en kleurenpaletten van onze nieuwe collectie te ontdekken.

Dit winterseizoen hebben vooraanstaande modehuizen ons opnieuw verblind met prachtige nieuwe silhouetten, opvallende kleuren, eigenzinnige prints en andere nieuwigheden. Hoewel je gemakkelijk verdwaalt in de details, zijn wij hier om een ​​leidraad te bieden door het modelandschap. Ja, het is weer zover - Fashion Talks: een maandelijkse blogserie die de populairste trends belicht en inzichtelijke begeleiding biedt over hoe je deze moeiteloos in je eigen persoonlijke stijl kunt integreren! We hebben dit seizoen veel gewaagde uitspraken gezien, van krachtige rode tinten, indrukwekkende silhouetten en verleidelijke transparante materialen. En dit is nog maar het begin!

Vandaag bekijken we de kunst van het mixen van stoffen. In een tijdperk waarin de seizoenen in elkaar overvloeien, evolueert ook de mode-industrie. Steeds vaker combineren we zomerstukken met iets zwaardere vesten of truien. We worden creatief met verschillende texturen en lagen, en we zijn er dol op! Wie wil zich tegenwoordig nog beperken tot een superzware jas?!

Gezien op de landingsbaan


Zowel Ann Demeulemeester als Jean Paul Gaultier zijn gespot terwijl ze stoffen en vormen mixen terwijl ze een eenvoudige schoonheidslook omarmen. Ann Demeulemeester neigt meer naar de oversized look, gecombineerd met een zijden rok. Heel simpel maar oh zo chic!

Jean Paul Gaultier gaat de wilde weg in en concentreert zich erop om van een model een koningin te maken! Met behulp van een mix van diverse stukken gemaakt van verschillende stoffen, creëren ze adembenemende ensembles die het oog boeien. Werken met goud en zilver tilt elke outfit naar een hoger niveau! Laten we zeggen dat Jean weet wat hij doet.


AZ Factory laat zich ook van zijn sterke kant zien: unieke designs en funky prints en veel verschillende stofcombinaties. Dit jaar gaan ze voor een garderobe vol sportieve mixed-media, stoftechnologie en retroprints.


Het gedurfde designermerk Alexander McQueen combineert leerstof vakkundig met een scala aan andere materialen, wat resulteert in een zakelijke, sexy look die echt boeiend is.

Hoe zou K&J het stylen?

Bij K&J draait het allemaal om het combineren van de beste materialen: denk aan Italiaanse zijde en Italiaans leer, samen met gezellig breiwerk van eigen bodem uit België. Wij houden ervan om al deze stoffen te mixen! Ik heb het over je favoriete warme trui, die ultracomfortabele broek of die prachtige kimono waar je dol op bent.

Laten we zeggen dat je voor die onweerstaanbaar comfortabele trui gaat. Overweeg dan om de zachte texturen te combineren met een zwaardere leren broek of een luchtige zijden rok. Als alternatief kun je de charme van een rekbare wollen rok ontdekken, gecombineerd met de elegantie van een zijden kimono. In onze ogen zijn wol en zijde een match made in Heaven.

Op zoek naar iets lichters? Kies voor een zijden blouse of jurk en combineer deze met een Oslo-vest voor een winterlook. Maar bij iedere look of collectie benadrukken wij dat iedereen een andere stijl/voorkeur heeft. Daarom is het belangrijk om te stralen in de kleding die je draagt, ongeacht je vorm, kleur of maat1 van 3