Fashion talks - Eps. 2: Ponchos

Fashion talks - Eps. 2: Poncho's

Wie winter zegt, zegt...PONCHO! Het is begrijpelijk dat dit misschien niet je eerste gok was - maar geloof ons, poncho's zijn het ultieme winteritem.

In de kern is de poncho een vierkante wollen deken met een gat in het midden. Hier steek je je hoofd doorheen en valt de sjaal over je armen, lekker warm.

Deskundigen zijn verdeeld over de exacte oorsprong van de poncho, maar uit onderzoek is gebleken dat de oorsprong Mexico, Ecuador of Peru zou kunnen zijn. In Peru werden traditionele poncho's gedragen door de Mapuche-bevolking om warm te blijven bij het beklimmen van het Andesgebergte tijdens koudere periodes.

Stel je even een traditionele Peruaanse poncho voor; het is bedekt met gedurfde vormen op een heldere achtergrond - meestal blauw, groen of rood. Net als cowboylaarzen of jeans met lage taille komt deze klassieker om de paar jaar terug. En dankzij Google trends kunnen we deze trend bevestigen. Deze keer wordt het geen felrode poncho met felle patronen. Deze keer zien we het eleganter dan ooit!

Hot en trending

In de loop der jaren heeft de modewereld de traditionele poncho respectvol hervormd en geëxperimenteerd met verschillende materialen en prints om iets nieuws te creëren.
Hoewel de interpretatie van de poncho is veranderd, is één beroemdheid de poncho zeer trouw gebleven: J.Lo. Eerder dit jaar stapte ze naar buiten in een witte gebreide colponcho gecombineerd met een donkere spijkerbroek en een leren handtas - heel chic!

Het merk Burberry heeft altijd iets gehad met poncho's en capes. Al jaren houden ze voet bij stuk en produceren ze elk winterseizoen een collectie poncho's en capes . We zien ook poncho's centraal staan ​​bij GUCCI met deze prachtige omkeerbare gebreide GUCCI poncho . In de afgelopen jaren heeft GUCCI geëxperimenteerd met meer innovatieve en jeugdige ontwerpen. Als het op poncho's aankomt, houden ze het stijlvol. Het haute-couture merk laat wederom zien waar ze in gespecialiseerd zijn: design en kwaliteit.   

Invloed

We laten ons ook graag inspireren door wat influencers doen en zeggen over opkomende trends. Als we het woord influencers zeggen, rol je misschien met je ogen - maar blijf bij ons, we beloven dat niet alle influencers slecht zijn!

We houden van influencers die hun merkpromoties tot een minimum beperken en hun volgersbasis alleen op basis van charme en charisma laten groeien. We houden al een tijdje een aantal influencers in de gaten. Een van onze favorieten is Izzipopi . Een opgewekte, stijlvolle vrouw in New York die op allerlei manieren nieuwe outfits samenstelt. Ze is leuk en eigenzinnig op haar Tiktok, maar op haar Instagram is ze een en al glamour. Een van haar laatste berichten ging over poncho's, waar ze haar volgers vroeg of poncho's terug waren. Verdomd gelijk hebben ze!

Hoe zou K&J het dragen?

Poncho's zijn stukken om te dragen voor een droge, koudere dag. Ideaal voor deze tijd van het jaar. Het makkelijke aan een poncho is dat het een instant look is. Onze ORYANA poncho wordt gebreid in België en bestaat uit 22% alpaca 14% wol 64% biologisch katoen. De poncho is verkrijgbaar in de kleuren Ivory en Fushia.  

We raden aan om deze poncho eenvoudig te stylen. Een klassieke coltrui onder de Oryana is perfect voor een monochrome outfit. Combineer het met een donkere broek of jeans en trek je dikke laarzen aan. Voila, helemaal klaar om uit te gaan.

Houd jezelf warm tijdens deze koude dagen! Dit stuk houdt je warm en stijlvol. Zie er stijlvol uit met een uniek stuk dat iedereen zal doen omdraaien. Is dat niet wat iedereen wil? Wij geloven in moeiteloos, veelzijdig design dat vrouwen in staat stelt om op hun eigen manier te leven. - dat is onze missie1 van 3