Color Outside the Lines: K&J Autumn/Winter 2022 is here!

Kleur buiten de lijntjes: K&J Herfst/Winter 2022 is er!

In augustus lanceren we onze herfst/wintercollectie 2022. Een echt vrolijke explosie van felle kleuren, abstracte vormen en felle prints geïnspireerd op het futuristische werk van de Hongaars-Franse kunstenaar Victor Vasarely. Ik wilde even de tijd nemen om met jullie te delen hoeveel deze collectie voor mij betekent en hoe deze tot stand is gekomen.

Het idee

Voor de herfst/wintercollectie van dit jaar wilde ik heel graag de enveloppe verleggen met kleur en print. Mode voor de koelere delen van het jaar voelt vaak een beetje saai aan - alsof onze kleding het saaie kleurenpalet van onze winterslaapomgeving moet weerspiegelen.

Ik wilde het volledige TEGENOVERGESTELDE daarvan doen voor 2022.

De inspiratie

Toen ik op zoek ging naar inspiratie, moest ik denken aan een tentoonstelling die ik in mijn jeugd zag van het futuristische werk van de Hongaars-Franse kunstenaar Victor Vasarely. De manier waarop hij speelde met patronen, kleuren en driedimensionale illusies was zo fascinerend voor mij en sprak echt tot mijn creativiteit. Ik denk dat je hem de muze van dit seizoen zou kunnen noemen!

We hebben tijd besteed aan het terugkijken op enkele van zijn meest bekende stukken, zoals Zebra, maar ook op zijn oeuvre als geheel, en ontdekten hoe hij in de loop der jaren groeide en veranderde als kunstenaar en zijn unieke stijl ontwikkelde. Het idee is natuurlijk nooit om van een andere artiest te kopiëren, maar gewoon om hun creatieve visie de jouwe te laten inspireren.

De kruising van mijn eigen creatieve visie en Victor's inspiratie is een collectie die gedurfd, levendig en geheel eigen is. Optische ontwerpen en grafische geometrische prints botsen met buitenaardse kleuren voor opvallende, maar nog steeds zeer draagbare looks die van casual tot glamour kunnen gaan met het juiste accessoire.

De naam

Dit idee van uniekheid loopt door de hele collectie. Ik onderzocht verschillende manieren om dit idee over te brengen en kwam uit bij 'Color Outside the Lines'. Het was de perfecte uitdrukking omdat het me deed denken aan de vrijheid van de kindertijd - waar je gewoon deed wat goed voelde en niet te veel analyseerde. Het vat ook perfect samen wat Victor deed met zijn werk, dat zo grensverleggend was.

Uiteindelijk is dit een collectie voor vrouwen die grenzen verleggen. Vrouwen die origineel willen zijn - de regels overtreden, dingen anders doen en buiten de lijntjes kleuren.

De stukjes

Elk ontwerp van K&J is speciaal voor mij - maar elk seizoen zijn er altijd een paar die echt in mijn hoofd blijven hangen. Dit seizoen zijn er vijf stukken die voor mij extra speciaal zijn:

PRESCOTT

De zijden kimono van Prescott met een geometrische lijnenprint is een ander stuk dat zeer trouw is aan de inspiratie van de collectie. De Prescott-kimono van 100% twillzijde is een labyrintisch werk van geometrie en werkt prachtig op zichzelf of als onderdeel van een meer uitgebreide outfit.

Kijk eens!

TIANY

De Tiany suède leren riem met contrasterende gesp in zilver en hars is een fantastische riem voor elke gelegenheid. Vraag het aan een van mijn vrienden en zij zullen je vertellen dat ik dol ben op een riem, en dit charmante stuk met prachtig gemarmerde hars in de hardware is een van mijn nieuwe favorieten.

Kijk eens!

TABITHA

De Tabitha-riem is een brede riem van glanzend leer met hergebruikte gesp en contrasterend stiksel. Dit stuk is een geweldig statement-stuk met een grote, gedurfde jaren 70-geïnspireerde sfeer in klassiek leer of suède.

Kijk eens!

OTTILIA

De Ottilia omkeerbare jersey gebreide merino poncho is een vrolijk stuk. Deze veelzijdige gebreide poncho heeft een speels grafisch tekstpatroon met de tekst "Say Hi" - zodat je warm kunt blijven en plezier kunt hebben!

Kijk eens!

PRIJS

Last but not least is er de prachtige Pryce zijden kimono in een meerkleurige optische print. De kimono van 100% keperzijde is de perfecte metgezel voor iedereen die niet genoeg kleur kan krijgen - je zult me ​​hier zeker in zien.

Kijk eens!

De SAMENWERKERS

Zoals bij elke K&J-collectie, werkten we hier samen met onze fantastische medewerkers om deze caleidoscopische visie werkelijkheid te laten worden.

Ons breiwerk komt tot leven hier in België in de Cousy breiwerkfabriek. De prachtige zijden kaftans, kimono's en blouses worden in Italië gemaakt door onze goede vrienden Luca & Antonella. Leren stukken worden met de hand vervaardigd in Italië door de ASpell-groep in familiebezit. En de prachtige hints van email worden geproduceerd in de historische Lartigiana Bottoni-fabriek in Italië.

De muziek

Zoals je misschien weet, is muziek zo belangrijk voor mij, dus we stellen altijd een afspeellijst samen die de sfeer van de collectie weergeeft.

Dit seizoen wilde ik muziek horen die wat scherper was - en dat bedoel ik zowel qua compositie als qua boodschap. Van Janelle Monae tot Roisin Murphy, elk nummer werd gekozen vanwege het vermogen om een ​​gevoel van rebellie in mij op te wekken. Teksten waardoor ik wilde opspringen, de wereld in wilde en mijn waarheid wilde schreeuwen.

Als je Spotify hebt, check dan de playlist en luister met ons mee!

Het LAATSTE WOORD

Ik ben zo trots op deze collectie, het heeft alles waar ik van hou in een outfit: kleuren, patronen, een randje en een standpunt.

Dus als je een van onze Herfst/Winter '22 kledingstukken aantrekt, hoop ik dat je je speciaal, uniek en trouw aan jezelf voelt. Ik hoop dat je de kracht krijgt om de wereld aan te gaan en buiten de lijnen van je eigen leven te kleuren.

1 van 3