Color Outside the Lines: K&J Autumn/Winter 2022 is here!

Kleur buiten de lijntjes: K&J Herfst/Winter 2022 is er!

In augustus lanceren we onze herfst/wintercollectie 2022. Een werkelijk vreugdevolle explosie van felle kleuren, abstracte vormen en felle prints, geïnspireerd op het futuristische werk van de Hongaars-Franse kunstenaar Victor Vasarely. Ik wilde even de tijd nemen om met jullie te delen hoeveel deze collectie voor mij betekent en hoe deze tot stand is gekomen.

Het idee

Voor de herfst/wintercollectie van dit jaar wilde ik heel graag de grenzen verleggen met kleur en print. Vaak voelt mode voor de koelere delen van het jaar een beetje saai aan, alsof onze kleding het saaie kleurenpalet van onze winterslaapomgeving moet weerspiegelen.

Ik wilde voor 2022 het complete TEGENOVERGESTELDE doen.

De inspiratie

Terwijl ik op zoek ging naar inspiratie, moest ik denken aan een tentoonstelling die ik in mijn jeugd zag van het futuristische werk van de Hongaars-Franse kunstenaar Victor Vasarely. De manier waarop hij speelde met patronen, kleur en driedimensionale illusies was zo fascinerend voor mij en sprak echt tot mijn creativiteit. Ik denk dat je hem de muze van dit seizoen zou kunnen noemen!

We hebben tijd besteed aan het terugkijken op enkele van zijn bekendste stukken, zoals Zebra, maar ook op zijn oeuvre als geheel, waarbij we ontdekten hoe hij door de jaren heen als kunstenaar groeide en veranderde en zijn unieke stijl ontwikkelde. Het idee is natuurlijk nooit om van een andere kunstenaar te kopiëren, maar gewoon om hun creatieve visie de jouwe te laten inspireren.

Het kruispunt van mijn eigen creatieve visie en de inspiratie van Victor is een collectie die gedurfd, levendig en geheel eigen is. Optische ontwerpen en grafische geometrische prints komen samen met buitenaardse kleuren voor opvallende, maar toch zeer draagbare looks die met het juiste accessoire van casual tot glamour kunnen gaan.

De naam

Dit idee van uniciteit loopt door de hele collectie. Ik onderzocht verschillende manieren om dit idee te communiceren en kwam terecht bij 'Kleur buiten de lijntjes'. Het was de perfecte zin omdat het me deed denken aan de vrijheid van de kindertijd, waarin je gewoon deed wat goed voelde en niet te veel analyseerde. Het vat ook perfect samen wat Victor deed met zijn werk, dat zo grensverleggend was.

Uiteindelijk is dit een collectie voor vrouwen die grenzen verleggen. Vrouwen waarbij het erom gaat origineel te zijn: de regels te overtreden, dingen anders te doen en buiten de lijntjes te kleuren.

De stukjes

Elk ontwerp van K&J is speciaal voor mij, maar elk seizoen zijn er altijd een paar die echt in mijn gedachten blijven hangen. Dit seizoen zijn er vijf stukken die voor mij extra speciaal zijn:

PRESCOTT

De zijden kimono van Prescott met een geometrische lijnprint is een ander stuk dat zeer trouw blijft aan de inspiratie van de collectie. De 100% twill zijden Prescott-kimono is een labyrintisch werk van geometrie en werkt prachtig op zichzelf of als onderdeel van een uitgebreidere outfit.

TIANIE

De Tiany-riem van suède met contrasterende gesp in zilver en hars is een fantastische riem voor elke gelegenheid. Vraag het aan een van mijn vrienden en zij zullen je vertellen dat ik dol ben op een riem, en dit charmante stuk met prachtig gemarmerde hars in de hardware is een van mijn nieuwe favorieten.

TABITHA

De Tabitha riem is een brede riem van glanzend leer met teruggewonnen gesp en contrasterende stiksels. Dit stuk is een geweldig statement-stuk met een grote, opvallende, op de jaren 70 geïnspireerde sfeer in klassiek leer of suède.

OTTILIA

De omkeerbare jersey merinoponcho van Ottilia is een vrolijk exemplaar. Deze veelzijdige gebreide poncho heeft een speels grafisch tekstpatroon met de tekst "Say Hi" - zodat je warm kunt blijven en plezier kunt hebben!

PRYCE

Last but not least is er de prachtige zijden kimono van Pryce met een meerkleurige optische print. De kimono van 100% keperstofzijde is de perfecte metgezel voor iedereen die niet genoeg van kleur kan krijgen - in deze zul je mij zeker zien.

De SAMENWERKERS

Zoals bij elke K&J-collectie hebben we hier samengewerkt met onze geweldige medewerkers om deze caleidoscopische visie werkelijkheid te maken.

Ons breiwerk komt hier in België tot leven in de Cousy breiwerkfabriek. De prachtige zijden kaftans, kimono’s en blouses worden in Italië gemaakt door onze goede vrienden Luca & Antonella. Leren stukken worden in Italië met de hand vervaardigd door de familiebedrijf ASpell-groep. En de prachtige vleugjes emaille worden geproduceerd in de historische Lartigiana Bottoni-fabriek in Italië.

De muziek

Zoals je misschien weet is muziek zo belangrijk voor mij, daarom stellen we altijd een playlist samen die de sfeer van de collectie weergeeft.

Dit seizoen wilde ik muziek horen die wat scherper was - en dat bedoel ik zowel qua compositie als qua boodschap. Van Janelle Monae tot Roisin Murphy, elk nummer werd gekozen vanwege zijn vermogen om een ​​gevoel van rebellie bij mij op te wekken. Teksten waardoor ik op wilde springen, de wereld in wilde gaan en mijn waarheid wilde schreeuwen.

Als je Spotify hebt, bekijk dan de playlist en luister met ons mee!

Het LAATSTE WOORD

Ik ben zo trots op deze collectie, het heeft alles waar ik van hou in een outfit: kleuren, patronen, een randje en een standpunt.

Dus als je een van onze herfst/winter '22-stukken draagt, hoop ik dat je je speciaal, uniek en trouw aan jezelf voelt. Ik hoop dat je de kracht krijgt om de wereld aan te kunnen en buiten de lijnen van je eigen leven te kleuren.

1 van 3