Collab K&J x renēe - Upcycled kimonos

Collab K&J x renēe - Upcycled kimono's

Ter ere van Fashion Revolution Week werken Kate & Jules en renēe samen aan een kleine collectie upcycled kimono's: oudere kimono's van K&J geweven in België worden herwerkt tot unieke kimono's met renēe's patchwork-expertise.

Cathérine Standaert (oprichter K&J) en Zoë De Cock (oprichter renēe) komen beiden uit Gent en hebben allebei een passie voor milieubewuste mode.

Met haar merk renēe staat Zoë's werk bekend om zijn upcycling. Cathérine is fan van het eerste uur. Zo heeft ze voor een vriendin van Cathérine enkele oude overhemden herwerkt en omgetoverd tot prachtige jurkjes en tops. K&J had een dode voorraad prachtige kimono's laten weven in België die ze nieuw leven in wilde blazen. Dat bracht het K&J-team op een idee: een samenwerking tussen de merken!
Tijdens hun eerste ontmoeting zaten ze rond de tafel en wisten ze al snel welke kant ze op wilden. Ze wilden samen een kleine collectie creëren die de persoonlijkheid van elk merk zou weerspiegelen.


"Met oude K&J geweven kimono's en de patchwork-expertise van renēe is dit een match made in heaven." - Catherine en Zoë

Handgemaakte kimono's


De kimono moest zomers zijn, opvallend, makkelijk in de omgang en makkelijk te combineren: perfect te dragen op een simpele jeans en sneakers of bij een leuk zomerjurkje en sandalen. Het kimono-design van Zoë was hier perfect voor: de asymmetrische elementen en het verfijnde stiksel maken de kimono bijzonder en de combinatie met jeans maakt hem heel gemakkelijk te dragen.

K&J en renēe selecteerden de mooiste kimono's uit de deadstock. Deze werden vervolgens in stukken gesneden en vakkundig met de hand weer aan elkaar genaaid. Elke kimono wordt met de hand gemaakt in het renēe atelier in Gent. Er zijn drie verschillende kleurencombinaties, elk met een eigen uniek karakter.


Elke kleurencombinatie heeft een eigen naam die begint met de eerste letters van de woorden: Fashion Revolution Week. Het eerste item in de collectie heet Flo, de groen gekleurde katoen met donkere jeans. Vervolgens hebben we de donkerblauwe Ryss, die wordt gecombineerd met een donkerblauwe jeans. Als laatste hebben we Willow, de mix van zowel katoenen stoffen als witte jeans.

 

"Ik hou ervan bestaande kleding te herinterpreteren tot iets heel anders. Door de kimono's van Kate&Jules te upcyclen met spijkerbroeken, kunnen we een nieuw publiek aanspreken en toch het juiste gebruik voor deze stukken vinden." - Zoë

Duurzaamheid


renēe is een held in het transformeren van vergeten en onverkochte kledingstukken, gebruikte kledingstukken in een prachtige overhemdjurk, top, kimono of rok. Het team verzamelt vergeten en onverkochte kledingstukken en herontdekt hun waarde door te experimenteren met verschillende kleuren en patronen.

Ook duurzaamheid staat bij K&J hoog in het vaandel. Alle collecties zijn gemaakt met duurzaam geproduceerde, zorgvuldig geselecteerde materialen die de tand des tijds zullen doorstaan en ze gebruiken, hergebruiken en recyclen waar mogelijk om overgebleven stoffen nieuw leven in te blazen.


"Onze Belgische geweven kimono's waren ons te na aan het hart om in een doos te blijven. Zoë heeft ze op haar typische manier weer actueel gemaakt." - Cathérine


Beschikbaarheid


Deze limited edition-collectie is ter ere van de Fashion Revolution Week en wordt op zaterdag 21 april gelijktijdig gelanceerd op zowel de Kate & Jules- als de renēe-website.

De collectie is alleen beschikbaar op pre-order , dus er gaat geen voorraad en werk verloren. Bestel ze tussen 21 april en 5 mei en ze worden uiterlijk 26 mei geleverd. Wacht niet te lang met bestellen van deze collectie want op is op.

Kate & Zoë zijn allebei zo trots op deze collectie. Ze stoppen hun creativiteit en expertise in deze samenwerking en ze kunnen niet wachten om het met jullie allemaal te delen!

1 van 3