Collaboration: K&J and UCO

Samenwerking: K&J en UCO

 Maak kennis met Holly: de omkeerbare kimono

Onze samenwerking voor de feestdagen toont de prachtige 'Holly' kimono, aangeboden in twee fascinerende kleuren: diepblauw en levendig rood. De essentie van de 'Holly' kimono is geworteld in K&J's proactieve benadering, gedreven door de overtuiging dat het simpelweg geen optie is om mooie deadstock verloren te laten gaan. Wij namen contact op met Sara en Johanna van circulair atelier UCO en met hun expertise ontwierpen ze de kimono, met veel aandacht voor verfijning en details.

De Holly kimono is niet zomaar een fashion statement; het is een unieke en ongekende creatie. Deze omkeerbare kimono is nog nooit eerder gezien en biedt je twee verschillende stijlen in één kledingstuk, zodat je nooit dezelfde outfit hebt als je tante. De 'Holly' kimono is een perfecte aanvulling op je vakantiegarderobe en belichaamt duurzaamheid zonder compromissen.

Elke kimono is gemaakt van geüpcyclede Belgische geweven sjaals en komt tot stand via een nauwgezet proces in een familieweverij, waarbij de nadruk ligt op de geweven, niet bedrukte, aard van de sjaals. Elke sjaal verandert in een kimono, zonder restanten of afval achter te laten. De asymmetrische elementen en het ingewikkelde naaiwerk maken het een opvallend stuk, perfect om te combineren met je favoriete broek en sneakers of een chique wollen rok en hakken.

 

 

Duurzaamheid in de kern

Wij zetten ons in voor duurzaamheid en out-of-the-box denken. Alle collecties zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde materialen uit Italië en België en zijn gemaakt om in te leven. Wij geven prioriteit aan herbruikbare en gerecyclede stoffen en vinden het leuk om dood materiaal een nieuw leven te geven.

Circulair Atelier UCO, onder leiding van Sara en Johanna, staat bekend om zijn toewijding aan upcycling en ingewikkelde broderieën, wat bijdraagt aan de vermindering van afval en het bevorderen van duurzaamheid. Het team van UCO maakt unieke aanpassingen voor Belgische modemerken, biedt geborduurde kledingstukken en accessoires aan en doet creatieve projecten voor tweedehandswinkels.


"Onze Belgische geweven sjaals waren te kostbaar om weg te doen. Sara en Johanna hebben ze op hun unieke manier nieuw leven ingeblazen", vertelt Kate.

Beperkte voorraad - Beschikbaar vanaf 27 november 

Dit exclusief feestitem is vanaf 27 november verkrijgbaar. Deze one-of-a-kind items kosten € 179.

Kate, Sara en Johanna hebben hun creativiteit en expertise gekanaliseerd in deze samenwerking en ze kunnen niet wachten om het met jullie allemaal te delen. De feestdagen zijn een tijd van vreugde en deze samenwerking belichaamt de geest van het geven van een nieuw leven aan oude stukken. 
1 van 3