Elk stuk vertelt zijn eigen verhaal

Welkom op onze upcycled pagina, waar duurzaamheid en stijl samenkomen in elke steek. Elk stuk in deze samengestelde selectie vertelt een verhaal van vernieuwing, waarbij overtollige materialen worden omgezet in modieuze kledingstukken die een statement maken en tegelijkertijd verspilling minimaliseren- kwaliteit of schoonheid. We geven ze een tweede kans in het leven.

Het gaat erom dat we slow fashion omarmen en ons fel verzetten tegen de fast fashion-industrie. Onze missie is om het bewustzijn te vergroten en bewuste consumptie aan te moedigen. Via deze projecten blazen we 'oudere' spullen nieuw leven in, waarmee we bewijzen dat duurzaamheid geen compromissen sluit.

ZOMER 2024

UCO ATELIER x K&J

Onze High-Summer Capsule-collectie bevat de haltertopjes Anna, Alice en Ariel. Voor deze tops werken we opnieuw samen met UCO en zijn gemaakt van deadstock blouses van 100% zijde. De unieke print en het deskundige vakmanschap van elke top weerspiegelen onze voortdurende toewijding aan milieuvriendelijke mode.

Deze exclusieve hoogzomercollectie zal beschikbaar zijn op 21 juni en wordt gelanceerd op de eerste dag van de zomer. Elke haltertop uit deze collectie is zorgvuldig en doordacht vervaardigd en kan op talloze manieren worden gestyled. Van een klassieke avond tot een chique bruiloft, deze tops kunnen het allemaal!

Lees de volledige blogpost

"Door deze items te kiezen, neem je deel aan een positieve beweging naar een duurzamere mode." - Cathérine Standaert

WINTER 2023

UCO ATELIER x K&J

De kimono 'Holly' belichaamt onze toewijding aan duurzaamheid, gemaakt in samenwerking met Sara en Johanna van de circulaire werkplaats UCO.

Elke kimono is gemaakt van upcyclede Belgische geweven sjaals en wordt zorgvuldig vervaardigd in een familieweverij, wat het geweven karakter van de sjaals benadrukt. Met zijn asymmetrische elementen en ingewikkelde stiksels transformeert de 'Holly'-kimono dode inventaris in een opvallend, zero-waste statement-stuk. De kimono is verkrijgbaar in koningsblauw en levendig rood.

Shop met impact

ZOMER 2023

RENEE van ZOË x K&J

Dit seizoen hebben we onze krachten gebundeld met renēe om een ​​exclusieve collectie upcycled kimono's te onthullen ter ere van de Fashion Revolution Week.

Deze samenwerking blaast nieuw leven in deadstock K&J kimonostoffen, vakkundig vervaardigd met de kenmerkende patchworktechniek van renēe. Elke kimono wordt zorgvuldig met de hand gemaakt in het atelier van renēe in Gent en belichaamt de unieke persoonlijkheid van beide merken.

Het duo benadrukt het belang van het hergebruiken van materialen en het minimaliseren van afval. Deze kimono's zijn verkrijgbaar in drie opvallende kleurencombinaties en bieden een frisse kijk op milieubewuste mode.

Shop met impact

WINTER 2022

DE KEMPHAAN x K&J

Maak kennis met onze samenwerking met De Kemphaan, waar we zowel onze kussencollectie als draagtassen hebben ontworpen. Aanvankelijk werkten we samen bij het maken van de kussens, en vanwege het succes en de tevredenheid over hun werk hebben we onlangs de samenwerking uitgebreid om onze draagtassen te ontwerpen.

Deze producten zijn met zorg en expertise vervaardigd en tonen onze inzet om lokale organisaties te ondersteunen en tegelijkertijd comfort en stijl in uw huis en dagelijks leven te brengen.

Shop met impact

ZOMER 2022

CLINCH x K&J

De CLINCH X K&J Cookiebag is een patchwork van 100% zijden sjaals uit eerdere collecties van K&J, met de hand gemaakt in het CLINCH atelier in Antwerpen.

Anne Van Damme (CLINCH-oprichter) en Cathérine Standaert (K&J-oprichter) wilden al heel lang samenwerken en wachtten simpelweg op de juiste inspiratie om toe te slaan.

Toen het op het ontwerpen van de handtas aankwam, wisten Kate en Anne dat ze een licht, fris, opvallend stuk wilden maken dat hun beide stijlen combineerde en gemakkelijk te dragen was. Iets wat je mee kunt nemen voor een boodschap onderweg of mee kunt nemen op een weekendje weg.

Shop met impact

VOLG ONS OP INSTAGRAM